Linda; Världen

I Afrika dör var femte barn innan de fyller fem år. Diarré är den näst största dödsorsaken. Miljontals människor lever direkt i sitt eget avlopp. Fler toaletters kulle rädda fler liv än mer mediciner.

 

I Indien har 650 miljoner människor inte tillgången till toalett. Därför har man i vissa delar av landet ingått i ett avtal. Ingen toalett - ingen brud. 100 000 kastlösa indier går var dag och samlar upp andras avföring. Kastsystemet är olagligt. Inte i praktiken. Deras lön? I bästa fall lite bröd.

 

En kvinna som jobbar på en textilfabrik i bangladesh jobbar 12 h om dagen 7 dagar i veckan. Tjänar 300 kronor i månaden. Måste betala hyra för sin hydda två meter från en tågräls.

 

I Europa blir de högerpopulistiska partierna, främlingsfientliga partier och övriga som är emot mångkultur, allt större.

 

De senaste gångerna jag och Am varit ute på krogen har vi stött på killar som ska rösta på SD.

 

Hur ska man kunna hjälpa om man själv lever i den delen av världen där man är så fast besluten av mitt och ditt. Inte vårt. Vi och ni. Inte oss.

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bara så ni vet är inte SD emot invandring utan dom vill att de utlänningar som kommer in ska få riktig hjälp att komma in i landet. Vilket endast kan lösas igenom att man minskar intaget så man hinner hjälpa alla, så alla får den hjälp dom behöver. Annars blir det bara nya rosengård i hela Sverige. Så läs på lite om SD innan ni uttrycker er om dem, för dom är långt ifrån nazister.

2010-08-30 @ 14:55:27
Postat av: Linda

Jag nämnde aldrig att det var ett nazistiskt parti. Utav egna erfarenheter ser jag dock vilka typ av människor det är som tänker rösta på dem. Därefter finns det även orsaker till varför det ges så pass stor uppmärksamhet att SD snart är inne i riksdagen. Om du syftar på bilden är det du själv som drar paralleller till SD inte jag. Tyckte bara att det är en rätt uppkäftig bild, ingenting annat.

2010-08-30 @ 15:32:26
Postat av: Rödgrön

SD är ju (i stort sett) ett missnöjesparti i sin peak, som PP varit de senaste åren. Dock förstår jag inte varför så många ungdomar tycker det är coolt att rösta på dom. Tänk efter och försök forma vår framtid istället.

2010-08-31 @ 21:15:45
Postat av: eldböörn

Nästan omöjligt att få ett stopp på extrem fattigdom eftersom att rika länder alltid kommer att tjäna pengar på de fattiga. När USA bombar ett land och "skänker" sin demokrati, vem betalar återuppbyggnaden? Det är ju inte gratis precis. Hjälporganisationer står ju för viss hjälp med återuppbyggnad, medicin, och andra nödvändigheter. Annars så "lånar" USA ut pengar som länderna aldrig kan betala igen, lösningen blir då att dom omförhandlar så att Amerikanska företag ska få gå in och använda deras naturresurser (olja wtf?).



Fanns det inget att tjäna på att kriga (man krigar ju inte precis för att vidga sina gränser nu förtiden), skulle troligen inga krig existera. Fast när världen styrs av pengar, lär det väl aldrig hända.



Dropped some premium knowledge, PEACE OUT!

2010-08-31 @ 23:55:33
URL: http://moez.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0