My point of view

Kvinna dömd till spöstraff - för en öl

Kartika Sari Dewi Shurkarno, 32, är dömd till sex rapp med en rottingkäpp, och att böta motsvarande 11000 kronor.

Hennes brott: hon drack en öl på en nattklubb.

FN-tjänstemannen Lubna al-Hussein riskerar 40 piskrapp för att ha gått klädd i långbyxor. Rättegången mot henne inleddes på onsdagen i Sudans huvudstad Khartoum. Diplomater från flera länder fanns på plats, rapporterar Reuters.
Det var den 3 juli som polis grepp FN-kvinnan på en restaurang i Khartoum. Flera byxklädda kvinnor greps vid samma tillfälle. Tio av dem har redan fått tio piskrapp var för sina "brott".

vad är det för fel på världen, på dessa länder ?
Man ska få ha på sig vilka kläder man vill, dricka om man vill, gå vart man vill, inte riskera att bli våldtagen slagen eller nått sånt. vars är människans rättigheter? Vars finns kvinnans rättigheter? vars är människans frihet ? vi lever i en begränsad form av frihet. ska då inte se vars männens makt finns i detta land för det ser man ju klart och tydligt.
och det värsta av allt är att i stället för att dra till med ett vanligt straff som böter eller samhällstjänst får dom spöstraff? kan det vara andledningen för att deras så kallad pengar, är deras make (vilket dom inte vill betala, kvinnan måste ju lära sig när hon gjort fel). dom får inte gå någonstans själv alltså är samhälls tjänst uteslutet (mannen kan ju inte följa med) och fängelse är ju som bortblåst, då får ju inte männen våldta sin kvinna hemma på ett tag, ack inte går det!
överdriver kanske lite gran, men sånt här gör mig bara så arg. detta och många andra saker som burka, slöja, jobb osv! skulle kunna skriva om detta i timmar, i stället avreagerar jag mig här på bloggen med ett inlägg.

vad tycker du om detta?!


Kommentarer
Postat av: chrille

tja, jag säger bara att visst helt klart är det fel men samtidigt som det är det så är det deras kultur och om det är så att mannen inte går med på de kan han istället få dödsstraff eller dylikt, tror inte kärleken är annorlunda bara för deras kultur. Det är så att vissa länder inte har det previlegium som vi har i sverige att alla har rätt att utrycka sina tankar och åsikter och gör nästan vad de vill utan att få något straff. Men istället för att bara klaga och vara sur över det så kanske du borde tänka över var du lägger dina pengar, det finns ju faktiskt folk där ute som är i mer behov av dem

www.rb.se, www.unicef.se bara lite förslag iofs inte så mycket med topicen och göra men ändå!



// chrille

2009-08-26 @ 20:31:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0